­ EL SANATLARI YAŞATMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ (EL-SAN) | Kültür Portalı

El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği (EL-SAN) - Ordu

İlimizde el sanatlarını geliştirmek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2002 yılında İhsan Gürdal ve Kazım Yeşilyurt’un girişimiyle el sanatlarına gönül veren ustaların bir araya gelmesiyle kuruldu. Dernek üyeleri ortaya koyduğu el emeği göz nuru eserlerini; il merkezinde Cumhuriyet Meydanındaki El Sanatları Çarşısında sergilemektedir. El sanatları çarşısı Dernek üyeleri ve Belediyenin imkânlarıyla kurulan 8 adet teşhir ve satış reyonundan oluşmaktadır.El Sanatlarına gönül vermiş 60 üyesi bulunan Derneğin; Türkiye’de bu amaçlarla kurulmuş nadir derneklerden biridir. El sanatlarının yaşatılması ve geliştirilmesinde etkin bir görev üstlenen El-San unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatının yeniden canlandırılması ve İlimiz Ordu’nun tanıtılmasında çok önemli bir görev üslenmektedir. İl Kültür Müdürlüğü işbirliği yaparak unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının genç nesillere aktarılması için bir uygulama atölyesi açma çalışması planlamaktadır. El-San üyeleri sürekli teşhir ve satış reyonları dışında zaman zaman il içi ve il dışında el sanatları sergileri düzenlemektedir.
El Sanatları
Görüntülenme Sayısı : 1253    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 02 Temmuz 2013 Salı