­ GÖREMSEN HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

GÖREMSEN HÖYÜĞÜ - Niğde

Adı GÖREMSEN HÖYÜĞÜ
Harita No l33.c3
Mah. Köy - Mevkii
Adres Elmalı Kasabası Göremsen Nevkii Merkez/ Niğde
Diğer Özellikler
Genel Tanım Niğde İli, Merkez İlçesi, Elmalı Kasabası sınırlarında, Niğde-Çamardı kara yolunun solunda, Niğde’ye yaklaşık 40 km. uzaklıkta yer almaktadır. Elmalı Kasabasının kuzeydoğusunda, kasabanın yaklaşık 5 km. uzaklığındadır. Höyük; yaklaşık 200 m. çapında geniş bir alana yayılmaktadır. Höyük konisi ortalama 35-40 m. yüksekliğe sahiptir. Höyüğün sırtlarında görülen büyük kaya kütleleri yüksek bir ana kaya üzerinde şekillendiğini göstermektedir. Toplanan çanak-çömlek parçaları höyükte Helenistik ve Roma dönemlerinin varlığını göstermektedir. Tepe noktalarında ve kuzey yamaçlarında eskiden yapılmış olan kaçak kazılar höyüğe ve mimari kalıntılara kısmi zarar vermiştir.
Hazırlayanlar Fariz DEMİR-Arkeolog Mustafa ERYAMAN-Arkeolog
Potansiyeli Durumu Arkeolojik
Önerilen Koruma 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescili uygundur.
Görüntülenme Sayısı : 705    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Temmuz 2014 Çarşamba