­ TEKKE CAMİ | Kültür Portalı

TEKKE CAMİ - Niğde

Adı TEKKE CAMİ
Adres Gümüşler Kasabası Merkez/NİĞDE
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sarı trakit kesme taştan inşa edilmiş olan cami, harim ve kuzeyinde yer alan küçük bir son cemaat yerinden ibarettir. Kuzey batıya açılan yuvarlak kemerli bir kapı ile son cemaat yerine girilir. Giriş kapısı üzerindeki mermer kitabesi silinmiştir. Harimin kuzeyine açılan kapıdan camiye girilir. Harim kısmı kare formlu beton sütunlarla üç sahına ayrılmıştır. Caminin üst örtüsü düz betondur. Mihrap basit kemerli süslemesiz olup, kuzeyde mihrabın tam karşısında geniş bir kemerli niş yer alır. Doğu yönde bir, batı yönde iki adet pencere açıklığı vardır. Harimin giriş kapısı üzerinde iki satırlık kitabe ve H.1265 tarihi yazılıdır. Cami 1963 yılında yenilenmiş olup eski camiye ait sadece iki satırlık kitabesi kalmıştır.