­ DERİNKUYU MÜFTÜLÜĞÜ | Kültür Portalı

DERİNKUYU MÜFTÜLÜĞÜ - Nevşehir

Adı DERİNKUYU MÜFTÜLÜĞÜ
Adres NEVŞEHİR CADDESİ DERİNKUYU/ NEVŞEHİR
Pafta 30-27 Aa
Genel Tanım Dikdörtgen planlı taş malzeme ile yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Nevşehir Caddesinde yer alan dikdörtgen planlı bodrum + 1 katlı taş malzeme ile inşaa edilmiştir. Yapı kırma çatılı ve Marsilya kiremidi ile kaplıdır. Yapının ön cephesinde ortada aynı sahanlığa ulaşan bitişik nizamda çift kollu merdiven yer almaktadır. Giriş dikdörtgen taş çerçeve içinde yer alan çift kanatlı ahşap kapı ile sağlanmıştır. Kapının iki yanında ikişer adet basit kemerli taş söveli ve denizlikli pencereler yer alır. Pencereler çift kasalı olup, iç mekanda dikdörtgen çerçevelidir. Merdiven altında bir adet servis kapısı yer alır. Köşelerinde ve girişin iki yanında cepheyi üç parçaya bölen dikeyine dendanlar bulunmaktadır. İç mekan girişi holünden tekrar çift kanatlı ahşap kapı ile geçilen bir hole ulaşılmaktadır. Bu koridordan ahşap kapıları olan düz ahşap tavanlı dört ayrı odaya giriş vardır. Bodrum katında ise girişin iki yanında kaburgalı tonozlu oda yer almaktadır.
Tescil Kararı K.K.T.V.K.K.21.12.1991-1206