­ ŞEYH HALİD VE MUSTAFA TÜRBESİ | Kültür Portalı

ŞEYH HALİD VE MUSTAFA TÜRBESİ - Muş

Adı ŞEYH HALİD VE MUSTAFA TÜRBESİ
Mah. Köy - Mevkii MİNARE MAHALESİ MUŞ
Adres MİNARE MAHALESİ -MUŞ
Diğer Özellikler
Genel Tanım Türbe’nin etrafında çok sayıda tahrip olmuş mezar taşları bulunmaktadır. Bu mezarların ortasında yer alan Türbe, günümüz modern şartlara göre bir yapı içine alınmıştır. Doğu tarafa düşen basit görünümlü bir kapı ile Türbe’nin içine girilmektedir. Türbe içi oldukça geniş yapılmıştır. Türbe, dikdörtgen planlı olup, aydınlatma amaçlı iki pencere bırakılmıştır. Türbenin üst örtüsü düz dam şeklinde betonla kapatılmış ve üstüne de çatı ile kapatılmıştır. Girişin sağ tarafına düşen gömülerin üst kısımları ahşap tahtalarla katılmıştır. Bundan dolayı baş ve ayak şahideleri üzerinde yer alan yazılar tam olarak okunmamaktadır. Ancak Türbe’nin hazire kısmında gömülerin üzerindeki mezar taşları üstünde Hicri 1260 yılı okunmaktadır. Buda şunu gösteriyor ki Türbe’de yatan zatlar bu tarihten önce gömülmüşlerdir.
Tescil Kararı
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 351    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe