­ KONUT-8 | Kültür Portalı

KONUT-8 - Manisa

Mah. Köy - Mevkii Tunca Mahallesi - Kumludere Mevkii
Adres (Kumludere Caddesi No: 157)
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülk Sahibi
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yan bahçeli yapı, güneyinde yer alan Karaköy Avcılar Derneği Lokali binasına bitişik güneyden kuzeye doğru hafif eğimli bir arazide yola cepheli olarak konumlanmıştır. Dikdörtgen planlıdır. Yığma teknikte inşa edilmiştir. Cepheleri içten ve dıştan sıvalı ve boyalıdır. Kırma ahşap çatılıdır. Çatı üzeri Marsilya kiremit kaplanmıştır. Yapı beden duvarları çatı altında çepeçevre silme şeridi dolaşmaktadır. Silme şeridi ön cephede daha uygun profile sahiptir. Yapının ön cephesinde büyük kare şekilli iki adet pencere ve cephenin kuzey ucunda basit dikdörtgen açıklık şeklinde giriş kapısı ve nişi yer almaktadır. Pencerelerin çevresinde sıva ile oturtulmuş taş takliti söveler vardır. Bu söveler açıklığın üstünde ve yanlarında yarıya kadar yapılmıştır. Uçlarında üçgen süslemeler vardır. Doğramalar ahşaptır.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak
Önerilen Kullanım Konak
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 28.09.2006/2404

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 434    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba