­ KARAOĞLANLI MERKEZ KAHVEHANESİ | Kültür Portalı

KARAOĞLANLI MERKEZ KAHVEHANESİ - Manisa

Mah. Köy - Mevkii KARAOĞLANLI BELDESİ
Adres KARAOĞLANLI BELDESİ KAHRAMANLAR MAHALLESİ ANAFARTALAR CADDESİ MANİSA/KARAOĞLANLI BELDESİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLK SAHİBİ
Yapan 19-20 YY
Vakfiye
Genel Tanım Belde merkezinde yer alan, ticari fonksiyonlu yapı, dikdörtgen planlı olup tek kattan oluşmaktadır. Beşik çatısı Marsilya kiremit ile kaplıdır.
Yapılan Onarımlar Onarım yoktur. Orijinal olmayan eklentiler vardır.
Ayrıntılı Tanımı Özgünlüğünü büyük ölçüde koruyan yapı döneminin sivil mimarlık özelliklerini taşır ve yaşam stilini yansıtır. Meydana bakan yapı kahvehane olarak kullanılmakta ve özgün fonksiyonunu korumaktadır. Tek katlı olan yapı dikdörtgen planlı olup tek hacimden oluşmaktadır. Yapının ön cephesinde sütunce izlenimli plasterlerle düzenleme yapılmış ve bunların arasında alt kısımları sağır olan ahşap doğramalar kullanılmıştır. Yan cephede, ortada dört basamakla ulaşılan taş söveli, çift kanatlı bir kapı ile yanlarda ikişer adet, boyuna dikdörtgen pencereler bulunmaktadır. Kâgir yapım tekniği ile inşa edilmiş olan yapının cepheleri sıvalıdır. Ön cepheye bir sundurma eklenmiştir. Yapının tavanı ahşap, tavanı ise dökme mozaik karo kaplıdır. Yapıda, cephelerde kullanılan plasterler ve taş söveler dışında süsleme öğesi bulunmamaktadır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 28.04.2011/6891