­ DERDİLER ÇEŞMESİ | Kültür Portalı

DERDİLER ÇEŞMESİ - Manisa

Adres TOPÇUASIM MAHALLESİ DERDİLER SOKAK (3505 VE 3520 SOKAKLARIN KESİŞTİĞİ KÖŞEDE) MANİSA/MERKEZ
Yaptıran ALİ AĞA
Genel Tanım Müstakil bir meydan çeşmesidir.
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Cephesi ağır, sivri kemerli bir niş halindedir. Taş ve tuğla malzeme ile inşa edilmiş olan çeşmenin kitabesi okunamayacak şekilde sıvanmıştır.(Kareye yakın dikdörtgen planlı çeşme, taş ve tuğla ile almaşık olarak inşa edilmiştir. Ön cephesinde yine dikdörtgen planlı, basık sivri kemerli, yalağı da içinde barındıran bir niş bulunmaktadır. Tuğla ile yapılmış bu nişin iç, üst kısmında kitabe ve yan duvarında düz atkılı bir niş daha yer almaktadır. Çeşmenin arkasında su haznesi, yan cephesinde ise su haznesine erişimi sağlayan düz atkılı bir pencere bulunmaktadır. Çeşme günümüzde bağımsız olarak durmaktadır.)
Tescil Kararı İzmir 1 Nolu KTVKK 02.06.1988/348