­ KALETEPE HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

KALETEPE HÖYÜĞÜ - Malatya

Harita No
Mah. Köy - Mevkii Karatepe/ Kadirgülü
Adres Battalgazi
Pafta L41-A1
Diğer Özellikler
Genel Tanım Malatya İli, Battalgazi İlçesine bağlı, Karatepe Mahalle merkezinin batı yönünde, 3 km. mesafededir. Kuzeybatı - Güneydoğu akslı doğal bir tepedir. 200 ila 300 m. çapında, 25 metre yüksekliğinde ve 895 m. rakıma sahiptir. Esas yerleşim yeri dolgusu, tepenin doğu bölümünde yoğunlaşmaktadır. Batı bölümünde yüzey yerleşim izleri vardır. Yüzeyde Tunç, Demir ve Roma Dönemi çanakçömlek parçaları tespit edilmiştir. Tepede ve eteklerde dağınık vaziyette sur veya çevre duvarı örgüsüne ait olabilecek moloz taşlar görülebilmektedir. Korunma amaçlı, doğu ve kuzeyde yerleşim dolgusu olan bir tepe yerleşim yeridir.
Revizyon
Hazırlayanlar • Hüseyin ŞAHİN - Müze Araştırmacısı / Uzm. Antropolog • Volkan DARMAZ - İngilizce Öğretmeni / E. Bilgisayar Formatörü • İbrahim KÖPÜRÜR - Bilişim Teknolojileri Öğretmeni • Ziya KILINÇ - Arkeolog • Fatma ALTAŞ - Mimar • Azra YAVAŞOĞLU - Mimar • Arif ÖZDEMİR - Mimar • Meryem GÜNHAN - Sanat Tarihçisi • Tevhit KEKEÇ - Müze Müdürü - Arkeolog • Memet POLAT - Harita Kadastro Teknikeri • Cevdet SARITAŞ -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 712    Eklenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Aralık 2015 Salı