­ İSTANBULLUOĞLU KONAĞI | Kültür Portalı

İSTANBULLUOĞLU KONAĞI - Malatya

Adı İSTANBULLUOĞLU KONAĞI
Mah. Köy - Mevkii Hüseyinbey
Adres Battalgazi
Pafta L41-B4
Vakfiye
Genel Tanım Taş temelli iki katlı yapı kerpiçle inşa edilmiş ancak çıkmalar ahşap dolgu olarak yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Koruma Kurulunun 25.05.2007 ve 486 sayılı kararı ile restorasyonu gerçekleştirilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yapıya cadde yönünde çift kanatlı ve ahşap kaş kemerli aynalığı olan kapıdan girilir. Üst kat çıkmalar ve çıkmaların arasında kalan boşluklarla çok yönlü güzellik ve çatı katı çıkmasıyla da iyice hareketlilik kazanmıştır. Bu çıkmalar yapıda genişlemeyi ve yaz sıcaklarında rahatlığı sağlar. Yapının alt kat pencereleri iç içe nişlerle kemerli ve pencereler sürgülüdür. Yapı kırma çatılıdır. Yapıda taş, kerpiç ve ahşap malzeme kullanılmıştır. Yapıda birici katta 1 salon 4 oda, ikinci katta ise 1 salon 4 oda yer alır. Koruma Kurulunun 25.05.2007 ve 486 sayılı kararı ile restorasyonu gerçekleştirilmiştir. Mülkiyeti, Malatya Valiliğine geçmiştir.
Orjinal Kullanım Konak