­ BEŞKONAKLAR-2 | Kültür Portalı

BEŞKONAKLAR-2 - Malatya

Adı BEŞKONAKLAR-2
Mah. Köy - Mevkii Dernek
Adres Battalgazi
Pafta L41-B4
Vakfiye
Genel Tanım Dernek Mahallesi, Sinema Caddesi, No: 21’de bulunan ev tahminen 1935 - 1940 yıllarına aittir.
Yapılan Onarımlar 2007-2008 yıllarında restorasyonu yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı İki katlı ve taş temel üzerine kerpiç yapılı, beşik çatılıdır. Yapıya ahşap dış kapıdan girilir. İki katlı yapının alt katında dikdörtgen bir avlu, yanlarında birer oda yer alır. Avludan bahçeye çıkılır. Bahçe tarafından bir merdivenle ikinci kata çıkılır. Üst katta yine bir salon ve bu salona açılan dört oda yer alır. Odalarda bulunması gerekli taka (niş), hamamlık, yüklük, makat değiştirilerek modernize edilerek bugünkü kullanıma açılmış, duvarlar beton sıva ile sıvanmış. Evin örtü sistemi düz ahşap hatıllı ve beşik çatılıdır. Binanın kapı ve pencereleri sonradan değiştirilmiştir.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Müze