­ ILIBADA DOLMASI | Kültür Portalı

ILıbada Dolması - Kütahya

Malzemeler: Bulgur , Kese yoğurdu , Nane , Soğan , Ilıbada (Labada) , Kırmızı biber , Karabiber Hazırlanışı: Bulgur, sıcak suyla kabartılır. Soğuduktan sonra kese yoğurdu , ince doğranmış soğan ve ince doğranmış taze nane ile yoğrulur. İsteğe göre karabiber veya kırmızı biber ilave edilir. Labadalar sıcak suda az haşlanır. Haşlanan labadaların dışındaki damar kısmı kesilerek inceltilir. Labadaların içine, önceden hazırlanmış olan iç konarak sap kısmından uca doğru muska şeklinde sarılır. Labadaların damarlı kısmının (tersinin içe gelmesine özen gösterilir. Sarma işlemi bittikten sonra sıvı yağ ile yağlanmış tencerenin dibine iki sıra labada yaprağı serilerek hazırlanmış olan dolmalar dizilir. 10-15 dakika pişirilen dolmalar ocaktan indirilerek dinlendirilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk olarak servise sunulan ılıbada dolması, yoğurtla servis yapılır.

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1942    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe