­ SADRAZAM KAVURMA | Kültür Portalı

Sadrazam Kavurma - Kocaeli

Malzeme: 750 gr kuzu kuşbaşı, Soğan, Domates, Biber, Sarımsak, Kekik, Pulbiber, Karabiber, Milföy Hamuru, Yumurta sarısı, Yemeğin Hazırlanışı: Et pişirilir diğer malzemeler sırasıyla ( soğan, biber, domates ve baharatlar) karıştırılarak pişirilir. Milföy hamuru kalıba yerleştirilir üzerine kuşbaşını ve pişirilmiş iç pilav doldurulacak hamur kapatılır ve fırın tepsisine ters çevrilerek yumurta sürülür, üzeri kızarınca çıkarılır ve servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2093    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı