­ KAÇAMAK (MALAK) | Kültür Portalı

Kaçamak (Malak) - Kocaeli

• bir tutam tuz,
  • mısır unu / buğday unu,
  • tereyağı

Kaçamak Yapılışı:

Bir litre suyu kaynatıp, içine bir tutam tuz eklenir. İçine yavaş yavaş un ekleyerek tahta kaşıkla karıştırılır. (Unu eklerken top top olmaması için sürekli karıştırmak gerekecektir.) Muhallebi kıvamına gelip fokurdamaya başlayınca (Kaşığa yapışmadığında kıvama gelmiş demektir.) ocaktan alınır. Tepsi tereyağı ile yağlanır, bir yemek kaşığı yağlanıp kaşıkla birer lokma alınarak, lokmalar yan yana tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür. Kaçamak kaşıkla şekillendirerek bir sıra daha dizilebilir. Üzerine isteğe göre koyun peyniri, tartı, şeker veya eritilmiş tereyağı serpebilirsiniz. Not: Tartı süt kaymağı kavurmasıdır.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1259    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Nisan 2020 Salı