­ CEVİZLİ KEŞLİ KÖY MAKARNASI | Kültür Portalı

Cevizli Keşli Köy Makarnası - Kocaeli

Cevizli Keşli Köy Makarnası Malzemeleri:

  • 500 gr ev eriştesi
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 su bardağı rendelenmiş keş (peynir)
  • 200 gr köy tereyağı
  • tuz 

Cevizli Keşli Köy Makarnası Yapılışı:

Erişteler kaynamış tuzlu suda pişinceye kadar haşlanır. Piştikten sonra makarna süzgecine boşaltılıp süzdürülür. Derin bir tavaya tereyağı konur eriyene kadar kızdırılır. Ardından ceviz içinin 1 bardağı ve keşin 1 bardağı tereyağının içine konur devamlı karıştırılarak keşin ve cevizin kızarması sağlanır. Nar gibi kızardığında ateşten alırnır. Eriştenin servis yapılıp sunulacağı yuvarlak bir cam kap tepsi ayarlanır. Birer bardak ceviz içi ve keş bir kapta karıştırılır. Cam tepsiye ilk olarak eriştenin 4/1’i yayılır. Ardından ceviz ve keş karışımı serpilir, tekrar erişteden tepsiye bir miktar konur. Tekrar ceviz içi keş serpilir. Bu işlem iki kez daha tekrarlanır ve en üstüne tavada nar gibi kızdırılan tereyağı, keş, ceviz içi güzelce dökülür. Her tarafına eşit miktarda yayılır ve sıcakken servis edilir.

Kocaeli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3597    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Mart 2020 Çarşamba