­ TEREYAĞLI MARUL SALATASI | Kültür Portalı

Tereyağlı Marul Salatası - Kastamonu

Tereyağlı Marul Salatası Tarifi

Tereyağlı Marul Salatası İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 2 demet marul
  • Yarım bağ yeşil soğan 
  • 1 kaşıkk tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz,
  • dereotu

Tereyağlı Marul Salatası Nasıl Yapılır?

  •  Yağ eritilir, içine yoğurt eklenir.
  •  Marul, soğan doğranır
  •  Üstüne tuz ve yoğurt eklenir.
  • Dereotuyla süslenir ve servis yapılır

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Görüntülenme Sayısı : 1326    Eklenme Tarihi : 16 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2019 Perşembe