­ PAÇA | Kültür Portalı

Paça - Kastamonu

Malzemeler: ½ kg. patates, 3 yumurta. 50 gr. Nişasta, 50 gr. yoğurt, 1 baş sarımsak, 50 gr. tereyağı.

Hazırlanışı: Patatesler önce bir kapta haşlanır, Daha sonra bu patatesler ezilerek ayrı bir kapta yumurta içine bir kaşık nişasta, yoğurt ve sarımsak eklenerek çırpılır. Bu karışım daha sonra patatesler ile birleştirilerek ağır ateşte pişirilir.Bu karışım piştikten sonra üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Pişirme ocakta olabileceği gibi yayvan bir kap içerisine alınarak fırında da pişirilip, paçanın altının ve üstünün kızarması sağlanabilir ve üzerine maydanoz yaprakları eklenerek servise hazır hale getirilir. Yine paçanın da kıymalı, kelleli, pirinçli gibi çeşitleri mevcuttur. 

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Görüntülenme Sayısı : 2518    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2018 Salı