­ KÖLE HAMURU | Kültür Portalı

Köle Hamuru - Kastamonu

Malzemeler: Un, su, yağ, pekmez.

Hazırlanışı: Bir tencerede kaynayan suya az az un bırakılır ve devamlı olarak karıştırılarak koyu bir kıvama gelmesi sağlanır. Sonra bu koyu hamur bir kaşık ile tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı döküldükten sonra pekmeze bandırılarak yenir. Tepsiye alındıktan sonra pekmez ya da tatlı bir madde dökülmeden sade bir şekilde yenebileceği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenebilir. 

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 2197    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2018 Salı