Hasude - Kastamonu
Malzemeler: 4 kaşık buğday nişastası, 1 su bardağı şeke,r 4 su bardağı su, 2 kaşık tereyağı.
Hazırlanışı: Su ve şeker bir tencerede kaynatılır. Bir kasede soğuk suyla eritilen nişasta, kaynayan şerbetin içine yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Koyulaşınca uygun bir tepsiye dökülür, üzerine erimiş tereyağı ekilip servis yapılır.
Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.
Hasude
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4411
Eklenme Tarihi :
20 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
12 Haziran 2018 Salı