­ EKŞİLİ PİLAV | Kültür Portalı

Ekşili Pilav - Kastamonu

Malzemeler: 1 kg. siyez bulguru, ½ kg. yoğurt, 2 adet soğan, 1 demet nane, 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz, Ebegümeci, Salça, Karabiber, tuz.

Hazırlanışı: İlk önce siyez bulguru haşlanır, haşlanmış olan bu bulgura ebegümeci ve yoğurt eklenerek kaynatılır ve karışım biraz koyulaşınca üzerine nane, maydanoz ve dereotu doğrayarak atılır. Ateşten alınıp biraz dinlendirilip kırmızı biber ve eritilmiş tereyağı ve eklenerek sulu bir pilav halinde servise alınır.

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Görüntülenme Sayısı : 3708    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2018 Salı