­ ÇAKIRBABA ŞEHİTLİĞİ | Kültür Portalı

ÇAKIRBABA ŞEHİTLİĞİ - Kars

Adı ÇAKIRBABA ŞEHİTLİĞİ
Mah. Köy - Mevkii KÖROĞLU KÖYÜ
Adres Sarıkamış / KARS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MİLLİ EMLAK MD.
Vakfiye
Genel Tanım 1. Dünya Savaş’ında Osmanlı-Rus Muharebelerinde şehit olan askerlerimiz adına yapılmıştır. Şehitliğin alanı yaklaşık 3000 m2 civarındadır.
Rutubet C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Şehitlik 1. Dünya Savaş’ında Osmanlı-Rus Muharebelerinde şehit olan askerlerimiz adına yapılmıştır. Şehitliğin alanı yaklaşık 3000 m2 civarındadır. Etrafı taş duvarlarla çevrili olup demir kapısı mevcuttur. Mezarlar tek, tek gömülü normal mezarlık görünümündedir. Çakırbaba ismindeki Bölük Komutanlarının mezarı ise demir çit ile çevrilmiştir. Şehitliğin ortasında 246. Piyade Alayı tarafından yaptırılan sarı kesme taştan kademeli, kare alt kaide üzerine dikdörtgen biçimli bir abide bulunmaktadır.
Bugünkü Kullanımı Anıt

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1404    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2014 Çarşamba