­ ERGEN TAŞI ANTİK YERLEŞİM ALANI | Kültür Portalı

ERGEN TAŞI ANTİK YERLEŞİM ALANI - Isparta

Envanter No Yok
Harita No M26- d1
Mah. Köy - Mevkii
Adres Ergen Taşı Mevkii, Ayvalıpınar Beldesi, Sütçüler İlçesi, ISPARTA
Diğer Özellikler
Genel Tanım Ayvalı Çayı'na dökülen Belence Deresi'nin ortasından geçtiği Yapılı Mevkiindeki ovanın kuzeyinde, yaklaşık 1200 m rakımlı, ovaya hakim bir tepe olan Ergen Taşı Mevkii'nin zirvesi ve özellikle Yapılı Mevkii'ne bakan doğu ve güney yamaçları, antik yerleşimin bulunduğu kısımlardır. Zirvenin doğu ve güney yamaçlarında 1- 1,5 m yüksekliğe kadar korunmuş durumdaki duvarlardan yerleşim dokusu algılanabilmektedir. Duvarlarla çevrili mekanların aralarında görülen doğal yapısıyla bırakılmış ana kayalardan anlaşıldığı üzere yerleşim için herhangi bir düzleştirme ve teraslamay gidilmemiştir. Yüzeyde görülebilen seramikler, yerleşimin Geç Roma- Bizans Dönemlerine aittir.
Ekler Yok
Tescil Kararı 05.06.2012 692
Hazırlayanlar Şerife IŞIK- Arkeolog, Özgür PERÇİN- Arkeolog
Potansiyeli Durumu Arkeolojik
Önerilen Koruma Yerel yönetimler ve kolluk kuvvetleri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 140    Eklenme Tarihi : 26 Ekim 2018 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2018 Cuma