­ BÜYÜKGÖKÇELİ KASABASI ORTASIRT MEVKİİ | Kültür Portalı

Büyükgökçeli Kasabası Ortasırt Mevkii - Isparta

Envanter No Yok
Harita No M25-a3
Mah. Köy - Mevkii
Adres Ortasırt Mevkii, Büyükgökçeli Kasabası, Merkez/ Isparta
Diğer Özellikler
Genel Tanım Doğu ve batısında dere yataklarıyla sınırlanmış, sık maki bitki örtüsüyle kaplı, yüzeyi kayalık olan Ortasırt Mevkiinde; antik yapılaşma izleri, teraslama yapılmış düzlemler ve kayalıkların şekline göre yön alarak sırt boyunca uzanan kuzey-güney doğrultulu belirgin bir duvar sistemi görülmektedir. Söz konusu alanda, kaçak kazı ile kısmen açığa çıkarılmış bir mimari yapının duvar derinliği algılanmaktadır. Yapının mevcut duvarlarının ölçüleri 12 m x 7,5 m şeklinde olup kaçak kazı ile 1,80 m derinliğe ve yapı zeminine kadar ulaşıldığı anlaşılmaktadır. Kaçak kazı yapılmış alanda görülen yoğun stroter ve kalypter parçaları ile daha az sayıdaki mutfak kaplarına ait keramik parçaları doğrultusunda, Roma Dönemine ait bir mimari yapı olduğu düşünülmektedir.
Tescil Kararı 21.01.2014
Hazırlayanlar Şerife IŞIK- Arkeolog, Özgür PERÇİN- Arkeolog
Potansiyeli Durumu Arkeolojik
Önerilen Koruma Yerel yönetimler ve kolluk kuvvetleri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 77    Eklenme Tarihi : 05 Aralık 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2018 Çarşamba