­ KUYU 2 | Kültür Portalı

Kuyu 2 - Isparta

Adı Kuyu 2
Mah. Köy - Mevkii Sücüllü Belediyesi
Adres Sücüllü Belediyesi Yalvaç/ISPARTA
Vakfiye
Genel Tanım Taş örgülü kuyu kısmı ile suyu yukarıya çekmekte kullanılan ahşap kaldıraç bölümünden oluşmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Kuyu çevresindeki taşların üzerine çimento sıva yapılmıştır. Ayrıca yalak kısmı yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Taş örgülü kuyu kısmı ile suyu yukarıya çekmekte kullanılan ahşap kaldıraç bölümünden oluşmaktadır. Daire planlı ve ağız kısmı, büyük kesme taş devşirme bloklardan oluşturulmuştur. Kuyu önünde sonradan yapılmış çimento sıvalı dikdörtgen yalak kısmı yer almaktadır. yöreye özgü bir sistem olan, kuyudan suyu yukarı çekmek için, uzun daire kesitli bir ahşap kaldıraç sistemi mevcuttur. Zemine dik olarak yerleştirilmiş (V) şeklindeki iki ahşap dikme arasına yere paralel uzanan ahşap yerleştirilmiştir.
Ekler Rapor, Fotograf, Harita