­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Eski Mahalle
Adres Eski Mahalle Sokak / Yalvaç
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Yarım bodrum+2 kattan oluşan, uzun,dikdörtgen formdaki yapının üstü alaturka kiremitle kaplı, kırma çatı ile örtülü kerpiç yapının her iki kattaki pencerelerinin bir kısmı ½ oranında uzun dikdörtgen formlu, bir kısmı da büyük kare formludur.
Yapılan Onarımlar Yapı yakın zamanda iki yangın geçirmiş olup onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yarım bodrum + 2 kattan oluşan uzun dikdörtgen formdaki yapının üstü alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülü kerpiç yapının her iki kattaki pencerelerinin bir kısmı ½ oranında uzun dikdörtgen formlu, bir kısmı da büyük kare formludur. İki ayrı girişi olan yapının her iki girişi de yola bakan üçgen alınlıklı ve alınlıkların ahşap ile kaplı cumba altlarından ahşap iki kanatlı kapılar ile sağlanmıştır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. BÖL. KOR. KUR.NUN 22.02.2008 Tarih ve 2225 Say. Kar. Tescilinin Devamına
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita