­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Adres Sultan Alaaddin Cad. No: 6 / Uluborlu
Genel Tanım Dikdörtgen planlı, iki katlı, kırma çatılı taş yapıdır.
Yapılan Onarımlar Ön cephesi basit onarım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı Dikdörtgen planlı, kırma çatılı, çatısı oluklu metal malzeme ile kaplı olan yapı taş malzeme ile inşa edilmiştir. Sokak cephesi yakın zamanda bakım görmüştür ve anılan cephedeki pencereler pvc malzeme ile yenilenmiştir. Yine bu cephede betonarme teras eklentisi mevcuttur. Çatı saçakları ahşap kaplamalıdır. Pencerelerde alt katta demir parmaklıklı, üst katta ise ferforje şebekeler görülmektedir. Yapı içinde ahşap dolap, kapı, tavan gibi nitelikli elemanlar bulunmaktadır. Bunların yanı sıra yapının ana giriş kapısında 1936 tarihli kilit tespit edilmiştir. Söz konusu yapının bahçesi ise oldukça geniştir.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. BÖL. KOR. KUR.NUN 02.05.2008 Gün 2369 Sayılı Kararıyla Tescil Edilmiştir.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita