­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Harita No 30L-IId
Mah. Köy - Mevkii Eski Mahalle
Adres Eski Mahalle Sokak No:14 / Yalvaç
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Kareye yakın dikdörtgen planlı yapı zemin+ara+üst katlıdır. Kırma çatısı alaturka kiremit kaplı yapının ahşap giriş kapısı üzeri cumbadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kareye yakın dikdörtgen planlı yapı zemin – ara- üst kat olmak üzere Z+2 katlıdır. Kırma çatısı alaturka kiremit kaplı, dar ahşap saçaklı yapı iç sofalı plan şemasına sahiptir. Taş temel üzeri kerpiç duvarlı yapının giriş kapısına zemin kat ile ara katın başlangıcı hizasındaki çift tarafı beton merdivenlerden ulaşır. Ahşap giriş kapısı içerlek olup, üzeri köşeleri ahşap kayıtlı (S) konsollar ile taşınan cumbalıdır. Cumba pencereleri kanatlı ½ oranında dikdörtgendir. Diğer tüm cephe açıklıkları kareye yakın dikdörtgen formlu ve kanatlıdır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. BÖL. KOR. KUR.NUN 22.02.2008 Tarih ve 2225 Say. Kar. Tescilinin Devamına
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita