­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Mah. Köy - Mevkii Hisarardı Köyü
Adres Hisarardı Köyü Yalvaç/ISPARTA
Genel Tanım Zemin+2 kattan oluşan kâgir yapının üstü, marsilya tipi kiremitle örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Yapının bazı pencereleri PVC ile yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Zemin+2 kattan oluşan kâgir yapının üstü, marsilya tipi kiremitle örtülü kırma çatı ile kaplıdır. Su basman kotuna kadar beden duvarları çevresi beton hatıl ile çevrilmiş olan, kâgir yapının girişi, batı cephesindendir. Zemin katı depo olarak kullanılan yapının 1. ve 2. katlan da konut olarak kullanılmaktadır. Kuzey cephesi 2. katta, cephe merkezine yerleştirilmiş cumba bulunmaktadır. Cumbanın cephesi teneke ile kaplanmıştır. Cumbanın her iki yanında yan yana ikişer adet dikdörtgen formunda pencereler vardır. Pencereler yakın zamanda PVC ile yenilenmiştir. Giriş kapının üstünde 1. Katta 3 adet demir şebekeli uzun dikdörtgen formunda giyotin pencereler, 2 katta da demir şebekesiz 3 adet ahşap pencere bulunmaktadır. 1. ve 2 katta güney cephesinde, cephe boyunca ½ oranında pencerelerin bulunduğu sofa yer almaktadır. Her iki katta odalar sofaya açılmaktadır. Katlar arasında tek kollu ahşap merdivenler özgün olup, korunmuş durumdadır. Yapının özgün tavan, döşeme, ocak, dolap, sergen, kapı ve pencere detayları korunmuş durumdadır.
Tescil Kararı Antalya Kül. ve Tab. Var. Kor. Böl. Kur.nun 21.01.2013 Tar. ve 1349 Sayılı Kararı
Ekler Rapor, Fotograf, Harita