­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Adres Eğirdir/ISPARTA
Vakfiye
Genel Tanım İlçe merkezinde bulunan yapının ön cephesinde bir çeşmesi yer almakta olan iki katlı yapı alaturka kiremit örtülü kırma bir çatıya sahiptir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Arazi eğimi sebebiyle önden iki katlı olan bina, arka cephesinde tek katlıdır. Ön cephesinde zemin katı moloz taş, üst kat ahşap kaplama olarak yapılan binanın, üst katında -biri sonradan kapatılan- dört adet pencere mevcuttur. Sağ yanında bulunan sokağa pahlı bir köşeyle dönen yapının bu köşe pahında ahşap bir giriş kapısına ek olarak sağ yan cephede beyaz boyalı demir bir giriş kapısı daha mevcuttur. Bu köşe üzerinde alttaki paha uyarak yine pah yaparak dönen bir köşe çıkması görülmektedir. Sağ yan cephesinde sonradan farklı malzemelerle yapılan bir takım onarımlar ile değiştirilen pencere oran düzenleri göze çarpmaktadır. Sol yan cephesinde üst sokağa doğru yüksekliği azalan yapı ahşap hatıllı moloz taş örgülü olup bu cephesinde biri kapatılan dört adet pencereye sahiptir. Üst kottaki sokak cephesinde yol kotunun yükselmesiyle bir bölümü gömülü olan duvarı ahşap kaplanmış olan yapının bu cephede daha önce kapı olduğu düşünülen bir penceresi mevcuttur.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak