­ KONUT | Kültür Portalı

Konut - Isparta

Adı Konut
Mah. Köy - Mevkii Hisarardı Köyü
Adres Hisarardı Köyü Yalvaç/ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Özel mülkiyet
Vakfiye
Genel Tanım Z+2 katlı, taş ve dolu tuğlanın birlikte kullanıldığı yığma duvarları üzeri sıvalı, beşik çatısı kiremit kaplı, batısındaki yapı ile bitişik nizamlı ve bir örnek olarak inşa edilmiş, köyde yer alan geleneksel yapılardan farklı özellikler yansıtan bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Z+2 katlı, taş ve dolu tuğlanın birlikte kullanıldığı yığma duvarları üzeri sıvalı, beşik çatısı kiremit kaplı, batısındaki yapı ile bitişik nizamlı ve bir örnek olarak inşa edilmiş, köyde yer alan geleneksel yapılardan farklı özellikler yansıtan bir yapıdır. Kuzey cephesinin ekseninde yer alan ahşap giriş kapısının üzeri, birinci ve ikinci kat ile bir bütün halinde ana çatıdan ileriye doğru çıkma yaparak, iki katlı cumba görünümündedir. İkinci katta çıkmanın iki yanında, bir köşesine yuvarlak form verilmiş betonarme balkonlar yer almaktadır. Ana giriş kapısının batısında ikinci bir kapı daha bulunmaktadır. Yatay dikdörtgen formlu büyük pencereleri kanatlı olup doğramaları orjinaldir.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak