­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adres Doğancı Mahallesi Efendi Sokak No:5 ISPARTA
Genel Tanım 19.yy. Sivil Mimari örneği. İki katlı kagir bina
Taşıyıcı Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Köşeleri kesme diğer kısımları yığma taş bodrum kat üstüne inşa edilen tek katlı bir binadır. Giriş cephe aksında olup, zeminden merdivenle çıkılan, köşeleri ahşap gömme kolonlu, çatısı üçgen alınlıklı, kapı nişinde bulunan iki kanatlı kapıdan binaya girilmektedir. Niş içinde ikişer cephede birer demir parmaklıklı pencere bulunmaktadır. Bodrum katın sağında yonca yapraklı bir küçük pencere ile solunda ahşap iki kanatlı bir kapı vardır. Saçak altları içbükey sıvalı üstü alaturka kiremitli kırma çatı ile örtülüdür.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı G.M.E.E. A.Y.K.BŞK.LIĞI 13.05.1977 A-548 Sayılı Kararı, T. K. T.V.Y.K. 26.07.1984 344 sayılı kararı
Ekler Rapor, Fotograf, Harita
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 458    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe