­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii Turan Mahallesi
Adres Turan Mahallesi 2309 Sok No: 8 ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin + Üst kattan oluşan yapının altı taş, üstü bağdadi duvarlı olup, üstü alaturka kiremitle kaplı, ahşap geniş saçaklı çatı ile örtülüdür. Her iki katıda konut olarak kullanılan yapının içine girilemediği için plan şeması okunamamıştır.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım görmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Zemin + Üst kattan oluşan yapının altı taş, üstü bağdadi duvarlı olup, üstü alaturka kiremitle kaplı, ahşap geniş saçaklı çatı ile örtülüdür. Her iki katı da konut olarak kullanılan yapının içine girilemediği için plan şeması okunamamıştır. Yapı ana yoldan geriye çekilerek yerleştirilmiş olup, yapının girişi ana yola açılan ön bahçeden sağlanmaktadır. Cephe merkezine yerleştirilmiş kapının her iki yanında büyük kare formlu pencereler yer almaktadır. Üst kat pencereleri ise, birbirine bitişik ½ oranında giyotindir
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak