­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii Emre Mahallesi
Adres Emre Mahallesi 3801–3805 Sokak. No: 22
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Zemin ve üst kattan oluşan oldukça büyük yapının altı tamamen taş olup, üst kat hem taş duvarlı, hem de bağdadi duvarlı olup, yapının üstü alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Üst kat pencereleri ½ oranında olup, ahşap kepenkleri bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Herhangi bir onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Zemin ve üst kattan oluşan oldukça büyük yapının altı tamamen taş olup, üst kat hem taş duvarlı hem de bağdadi duvarlıdır. Yapının üstü alaturka kiremitle kaplı kırma çatı ile örtülüdür. Üst kat pencereleri ½ oranında olup, ahşap kepenkleri bulunmaktadır. Yapı parselin köşesine oturmuş olup, iki cephesi yola bakmaktadır. Yapının girişi batıdaki yoldan cumba altından çift kanatlı ahşap bir kapıyla sağlanmış olup, kapının yanında oval formda yatay olarak yerleştirilmiş taş söveli pencere bulunmaktadır. Yapının alt katı depo, üst katı konut olarak kullanılmaktadır.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak