­ KONAK | Kültür Portalı

Konak - Isparta

Adı Konak
Mah. Köy - Mevkii Gazi Kemal Mahallesi
Adres Gazi Kemal Mahallesi 1308 Sokak ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülkiyet Sahibi
Vakfiye
Genel Tanım Plan şeması içine girilmediği için tespit edilemeyen yapı zemin+üst kat olmak üzere iki katlıdır. Çift cumbalı yapının beşik çatısı alaturka kiremit ile örtülüdür.
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Plan şeması içine girilmediği için tespit edilemeyen yapı zemin+üst kat olmak üzere iki katlıdır. Çift cumbalı yapının beşik çatısı alaturka kiremit ile örtülüdür. Cumbaların arasında kalan bölümün altında ahşap iki kanatlı bir giriş kapısı bulunan yapının giriş kapısının üzerinde demir şebekeli aydınlık penceresi vardır. Cephesi sıvanmış olan yapı sarı renkli boya ile boyanmıştır. Cephe özelliklerini koruduğu görülen yapının içine girilemediği için iç mekan özellikleri tespit edilememiş olup, dekoratif mimari elamanlara sahip olup olmadığı bilinmemektedir. Cumbalarında ve cumbanın arasında kalan bölümde kare formlu birer penceresi bulunan yapının zemin kat cephesinde de kapının iki yanında birer kare formlu pencere mevcuttur.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak