­ ESKİ MEZARLIK | Kültür Portalı

Eski Mezarlık - Isparta

Adı Eski Mezarlık
Mah. Köy - Mevkii Sağrak Köyü, Sağrak Çeşmesi Mevkii
Adres Sütçüler
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Vakfiye
Genel Tanım Isparta İli, Sütçüler İlçesi, Sağrak Köy merkezinin kuzeyinde Sağrak Çeşmesi Mevkii’nde yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Isparta İli, Sütçüler İlçesi, Sağrak Köy merkezinin kuzeyinde Sağrak Çeşmesi Mevkii’nde yer almaktadır. Eski mezarlık olarak bilinen mezarlığın köyün kuruluş tarihi ile çağdaş olduğu ve günümüzde de gömü amaçlı kullanıldığı tespit edilmiştir. Güneyi orman arazisi ile komşu olan mezarlık batıya doğru eğimli bir arazi üzerinde konumlanmaktadır. Yöresel taş malzeme kullanılarak yapılan eski mezar taşları ile 7 kardeşler gibi söylencesi olan mezarlar ve özellikle mezarlığın kuzeyinde ulu meşe ağaçları bulunmaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı ANTALYA KÜL. VE TAB. VAR. KOR. KUR.NUN 13.12.2007 Gün 2022 Sayılı Kararıyla Tescil Edilmiştir.
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita