6. Geleneksel Aşure Etkinliği - Isparta
Aşure Günü Geleneği, Türkiye çapında yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün inanç gruplarının paylaştığı ortak unsurlardandır. Aşure Günü denmesinin nedeni, belirli bir takvime bağlı olarak, çeşitli nedenlerle kutsallık atfedilen bazı yiyeceklerin, özel bir pişirme tekniğiyle pişirilmesi sonucu "aşure" adı verilen törensel bir yemeğin hazırlanmasıdır. Aşure Günü Geleneği; bu yemeğin paylaşılması, geleneğe ilişkin anlatıları ve geleneksel uygulamaları içerir. Gelenek, Türkiye genelinde bütün canlılığıyla yaşatılmaktadır.
aşure
aşure
aşure
aşure
aşure
aşure
Haber ve Duyurular
26.09.2018
Ulusal
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bu kapsamda birlik ve beraberliği ifade eden Muharrem ayı münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından artık geleneksel hale gelen ve bu yıl altıncısı olan “Aşure Etkinliği” düzenlendi. Sayın Vali Yardımcılarımız İsmail AKMAN ve Hakan KUBALI, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali GÖÇER ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen etkinlikte aşure ikram edildi.
Görüntülenme Sayısı :
945
Eklenme Tarihi :
26 Eylül 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
27 Eylül 2018 Perşembe