­ YAKAÖREN TÜRBESİ | Kültür Portalı

Yakaören Türbesi - Isparta

Sekizgen kümbet, kubbe kasanağı sekizgen içten ve dıştan kubbelidir. Kubbe kurşun kaplamalıdır. Kümbetin giriş kısmında taç kapı sivri kemerli ve kenarlar yivlidir. Kapı dikdörtgen ve yuvarlak kemerlidir. Selçuklu dönemi kümbetlerine benzeyen kümbetin taç kapıdaki kitabesi kaybolmuştur. Yapının içinde pencerelerin üst seviyesinde yuvarlak kemerli kör nişler yer alır. İçerisinde İsmail Baba'ya ait sanduka bulunmaktadır. İsmail Baba'nın ölüm tarihinin H. 1026 yılı olduğu belirtilmektedir. Yapının tarihi de bu tarihle aynı olmalıdır.

"Isparta Kültür Envanteri 1", Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Türbe
İnanç Turizmi
Yakaören Türbesi, Isparta Merkez İlçeye 7 km. mesafede olan Yakaören Köyü'nde yer almaktadır. Bu mekana her tür vasıta ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Yakaören Köyü / ISPARTA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1300    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2018 Pazartesi