­ KÜLLÜK II NOLU MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Küllük II nolu Mezarlığı - Iğdır

Mah. Köy - Mevkii Küllük Köyü
Adres Küllük Köyü
Genel Tanım Iğdır ili, Merkez. Küllük köyünde yer alan koçbaşlı mezarlık alan.
Yapılan Onarımlar onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Iğdır ili, merkez Küllük Köyü’nde ver alan Küllük Köyü II nolu mezarlık alanı yaklaşık 3-4 dönümlük alanı kapsamaktadır Küllük Köyünün kuzeyinde yer almaktadır. Alanda düzensiz olarak Osmanlıca yazılı mezar taşları bulunmaktadır. Bazı mezar taşlarında geometrik ve figüratif bezemeler işlenmiştir. Bunun dışında mezarlık alanda yoğun çanak çömlek parçaları tespit edilmiştir. Buluntulardan Osmanlı dönemine ait yüksekliği ova seviyesinde olan düz bir yerleşmenin olduğu söylenebilir. Alanda bulunan köstebek çukurların da taştan örülmüş duvar izleri tespit edilmiştir.
Tescil Kararı Erzurum K.V.K.B.K ONAYI NO: 02/ 11/2006 gün ve 425 Sayılı Kararı