Kömbe - Hatay
Kömbe İçin Gerekli Malzemeler:
- yağ
- süt
- şeker
- mahlep
- damla sakızı (mezeki)
- tuz
- karbonat
Kömbe Yapılışı:
Yağ, süt ve şeker kenarlı bir kapta elle iyice karıştırılır. İçine dövülmüş mahlep, ceviziltip (küçük hindistan cevizi) mezeki (damla sakızı) tuz, karbonat, süt konup unla beraber çok iyi yoğurulur. Elde edilen kulak memesi yumuşaklığındaki hamur yarım saat dinlendirilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak susama batırılıp özel kalıbıyla şekillendirilir. Orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişilir.
Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi, İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.
Hatay Geleneksel Mutfak
KÖMBE
Kaynak: Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Ekibi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7178
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
15 Nisan 2020 Çarşamba