­ CAMİ | Kültür Portalı

Kültür Envanteri Anıt

Süsleme Elemanları 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Doğu batı istikametinde düzenlenmiş, bazilikal planlı olan yapı dikdörtgen olup, üç nefli ve üç apsislidir. Yan nefler orta neften daha dardır. Aynı şekilde yan apsisler orta apsise göre daha kısadır. Camide yer alan kemerler yükü ortada bulunan dört kare planlı ana sütuna ve duvarlarda bulunan dört yan sütuna aktarmaktadır. Yapının girişi batı cephesinden giriş kapısı ahşaptır ve taş sövelidir. Caminin güney duvarlarında daire içine alınmış kolları eşit iki adet yunan haçı çizilmiş taş bulunmaktadır. Beşik çatı şeklinde düzenlenen yapının çatısı sac kaplıdır. Yapının kuzeyinde betonarma minare mevcuttur. Yapının kuzeydoğusunda eski eser tescilli bir çeşme bulunmaktadır. 19 y.y. da yapıldığı belirtilen çeşme, cam mozaik ile kaplanmıştır.
Su YOK
Elektrik YOK
Isıtma YOK
Orjinal Kullanım
Bugünkü Kullanımı
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı
Yayın Dizini

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 338    Eklenme Tarihi : 24 Mayıs 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2018 Perşembe