­ KARALAHANA ÇORBASI | Kültür Portalı

Karalahana Çorbası - Giresun

Malzemeler :

1 bağ karalahana  (pancar)  - 2 adet soğan - 1 kase mısır yarması - 1 kase kuru fasulye - 1 kaşık tereyağı - yarım fincan zeytinyağı - 1 su bardağı mısır unu - acı biber

Hazırlanışı : Lahanalar doğranıp, kaynamış suyun içine atılır. İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı elle yavaş yavaş ilave edilir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir. Çorba pişince ateşten alınır. Not : Çorbanın piştiği pancarın ezilip ezilmediği kontrol edilerek anlaşılır.

Kaynak: Giresun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 1845    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma