­ FASULYE TURŞUSU KAVURMASI | Kültür Portalı

Fasulye Turşusu Kavurması - Giresun

Malzemeler: 2 tabak fasulye turşusu - 2 adet orta boy soğan -1 kaşık tereyağı - 1-2 kaşık sıvı yağ. Hazırlanışı: Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak kavrulur, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır ve beş,on dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 878    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi