­ TİREBOLU KAZIM KARABEKİR İLKÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

Tirebolu Kazım Karabekir İlköğretim Okulu - Giresun

Tirebolu İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde yer alan okul, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 29.11.1990 tarih ve 875 sayılı karar ile tescillenmiştir. Yayınlarda 19'uncu yüzyıl sonlarında inşa edildiği belirtilen yapının Osmanlı Dönemi’nde askeri kışla olarak kullanıldığı ifade edilir. Bodrum üzeri iki katlı olarak inşa edilen yapının girişi ön cephenin ortasındadır. Basık kemer açıklıklı girişin iki yanında birer adet ışıklık yer alır. Giriş üzerindeki kitabelik boştur. Birinci katta giriş eyvanının iki yanında simetrik olarak yerleştirilmiş beşer pencere bulunur. İkinci katta ise 12 adet pencere bulunur. Pencerelerin tamamı basık kemer açıklıklı olup aynı formdadır. Yapı sonraki dönemlerde çok defa müdahale görmüş olsa da beden duvarları özgün şeklini korumuştur.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Gİresun Gezilecek Yerler

Taşınmaz Kültür Varlığı
Bölgeye ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
Yeniköy Mahallesi Tirebolu/Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1593    Eklenme Tarihi : 23 Ağustos 2021 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2021 Çarşamba