­ TEPSİ FIRIN KEBABI | Kültür Portalı

Tepsi Fırın Kebabı - Antalya

• 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tepsi Fırın Kebabı Nasıl Yapılır

1. Eti ister küçük parçalar halinde doğranmış ister bütün olarak tepsiye koyunuz. Tereyağını, tuzu ekleyiniz.
  2. Tepsinin üzerini kapak yerine kullanılacak ikinci bir tepsi ile kapatınız ve odun alevi ile ısınan fırına sürünüz.
  3. Yaklaşık 30 – 40 dakika sonra tepsiyi fırından alınız. İçine ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış patatesler ile domatesleri, yeşil sivri biberleri, ayıklanmış soğan ve sarımsakları koyunuz. Kekiği ve karabiberi gezdiriniz. Tekrar kapak örterek fırına veriniz.
  4. Yaklaşık 60 – 70 dakika sonra, etler ve sebzeler piştiğinde, tepsiyi fırından alınız. Yanına çoban salata ile sıcak sıcak sofraya veriniz.

Notlar

1. Antalya’nın Kaş ilçesi, Gömbe Yaylası’na özgü, asırlık bir lezzet olan Tepsi Fırın Kebabı (Tepsi Kebabı)’nı sebzesiz, sade olarak da yapabilirsiniz.
  2. Tepsi kebabını kent evi mutfaklarında kapaklı, yayvan borcam veya pişmiş toprak fırın kapları kullanarak elektrikli ve gazlı fırınlarda da yapabilirsiniz.

Kaynak: “Tepsi Fırın Kebabı (Sebzeli)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 80.

Görüntülenme Sayısı : 3252    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı