­ TAVŞAN ÇULLAMA | Kültür Portalı

TAVŞAN ÇULLAMA - Manisa

Malzemeler: 1 orta boy tavşan, 3 su bardağı un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Temizlenmiş tavşan düdüklü tencerede 30 dakika süreyle (et kemiklerden ayrılıncaya kadar) pişirilir. Kemikleri temizlendikten sonra et küçük parçalara ayrılır. Eritilmiş tereyağda karabiber kavrulur, un yeterince suyla karıştırılıp tuz ve karbonat da eklenerek çırpılır ve boza kıvamında bir hamur elde edilir. Parçalanmış tavşan etleri hazırlanan hamurun içine karıştırılıp kaşıkla kızgın yağın içine atılarak çevire çevire kızartılır ve pembeleşince yağının süzülmesi için kâğıt üzerine alınır. Sıcak servis yapılır. Yanında yoğurt ya da cacık önerilir. Not: Tavşan çullama, üzerine bolca sarımsaklı limon suyu dökerek ya da bu sosa batırarak yenebilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Et Yemekleri

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 7234    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı