­ SÜTLÜ BUĞDAY ÇORBASI | Kültür Portalı

Sütlü Buğday Çorbası - Antalya

• 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sütlü Buğday Çorbası Nasıl Yapılır

1. Buğdayı tuzlu suda yumuşayıp, diri kalacak ve suyunu çekecek şekilde haşlayınız.
  2. Etleri bir başka tencereye koyunuz. Üzerlerini bir parmak geçene kadar su ekleyiniz. Orta ateşte kaynamaya bırakınız.
  3. Kaynamadan önce suyun yüzeyinde oluşan köpükleri alınız. Yaklaşık 10 dakika haşlamadan sonra da tencereye buğdayları katınız.
  4. Etleri, suyunu çeker gibi olana ve kemiklerinden kolayca ayrılana kadar haşlayınız. Sütü ekleyip, kaynatınız.
  5. Kaynayan çorbaya haşlanmış nohutları, karabiberi, tahini, tuzu ekleyiniz ve ocağın altını kısınız.
  6. Çorba kıvam tutuncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürünüz. Kıvam koyu olursa süt ilave ederek kıvamı açınız.
  7. Çorbayı servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz.

Notlar

1. İstiyorsanız çorbanın üzerine, ayrıca, kırmızı pul biberli kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.
  2. Çorbayı etsiz de hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: “Sütlü Buğday Çorbası”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 14.

Görüntülenme Sayısı : 5518    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı