­ PEYNİRLİ HELVA | Kültür Portalı

Peynirli Helva - Sivas

Üzeri için;

• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık

Peynirli Helva Nasıl Hazırlanır?

Tereyağı eritilir, köpüğü ve tuzlu kısmı ayrıldıktan sonra, rahat karıştırmak için yuvarlak dipli bir tencereye alınır, unu konulur ve tahta kaşıkla karıştırılır. (Un miktarı rahat bir şekilde karıştırılacak kadar olmalıdır.) Ağır ateşte 20-30 dakika karıştırılır. Kavrulan unun rengi koyulaşmaya başlar ve yağı da kendini bırakır. Tahta kaşığa alınan az bir karışım, hâlâ göz göz kaynamaya devam ediyorsa, "miyanesi olmuştur." Önce, ufalanmış peynir, süt, hemen arkasından şekerin ¾ ü konularak karıştırmaya devam edilir. Ateş kapatılır ve karıştırmaya devam edilir. Kalan şeker de katılarak pişirme tamamlanır. Kaşıkla bastırılarak şekil verilen helvalar tabağa dizilir. Arzuya göre üzerine pudra şekeri ve dövülmüş fındık ekilir.

Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)

Görüntülenme Sayısı : 6176    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2019 Çarşamba