­ LAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Lahana Sarması - Kütahya

Malzemeler: • 1 adet orta boy lahana İçi • 300 gr kıyma, • 4 büyük baş kuru soğan, • yarım demet maydanoz, • 1 su bardağı pirinç, • yarım yemek kaşığı domates salçası, • tuz, • karabiber, • 1 çay bardağı zeytinyağı, • 1 yemek kaşığı nane, • yarım çay bardağı zeytinyağı, • yarım yemek kaşığı domates salçası, Hazırlanması: • Lahananın tersini çevirip koçan kısmını keserek çıkartın. • Yapraklarını tek tek ayırın. • Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. • Belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın. • Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın.. • Tüm sarmaları tencereye dizin. • Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. • Yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Sarmaların üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). • Su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)

Görüntülenme Sayısı : 3358    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe