­ KUZU TAS KAPAMA | Kültür Portalı

Kuzu Tas Kapama - Denizli

• Yarım su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yeterince tuz, karabiber

Kuzu Tas Kapama Nasıl Yapılır

Emaye bir saklama kabının tabanına soyulmuş patates ve soğanlar koyularak tuz ve karabiber ilave edilir. Üzerine kemikli kuzu etleri sıkıca, üst kısma etin yağlı kısmı gelecek şekilde yerleştirilir. Bu saklama kabı içindeki malzemelerle birlikte geniş bir pilav tenceresine ters çevrilerek kapatılır. Ters kapatılan kabın üzerine yıkanmış temiz ağırca bir taş koyulur. Nohut yıkanarak ters kapanan saklama kabının etrafına dağıtılır. Tencerenin içine yeterince su koyularak nohutlar pişene kadar kaynatılır. Daha sonra tenceredeki kaynamış suya, suda ıslatılmış pirinç ilave edilir. Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir. Pilav piştikten sonra üzerindeki taş alınıp tencerenin kapağı kapatılarak pilavın demlenmesi için 10 dakika bekletilir. Yemek pişirilmiş olduğu tencereden servise uygun bir tepsiye ters çevrilerek pilav kenarda, etli kısım ortada kalacak şekilde servise sunulur.

Tarif: Ülkü YILDIRAN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 13894    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2022 Perşembe