­ KIRDÖK | Kültür Portalı

Kırdök - Sivas

Un, süt, yağ ve maya ve tuz konularak hazırlanan orta yumuşaklıkta hamur iki parmak kalınlığında uzun silindirler haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, 6-7 cm boyunda kesilen bu parçalar fırında pişirilir, bir gün sonra peksimet gibi fırında kurutulur. Bayatlamayan bir yiyecek olan kırdök kahvaltı ve çay yanında servis yapılır. Malzemeler 2 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Maya 1 Tatlı Kaşığı Tuz Aldığı Kadar Un Kaynak: Müjgân ÜÇER (Araştırmacı Yazar)
Görüntülenme Sayısı : 1900    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2017 Cuma